|
 |
|
 |
| |
| |
 |
*Plin de Cuvinte*
>>Jurnal interactiv de idei<<
|
 |
|
Acum este: 11/10/2026 20:39
|
| Autor |
Mesaj |
ionutz gazda voastra aici

Data inscrierii: 11/Ian/2007 Mesaje: 38
|
Trimis: 21/07/2007 16:17 Titlul subiectului: Femeile frumoase nu asculta jazz |
|
|
A trebuit sa fug in munti, a trebuit sa renunt la tot luxul meu obisnuit, a trebuit sa inghet noaptea pana spre 2 dimineata chircit pe un trunchi de brad nefinisat, a trebuit sa golesc o sticla de vin rosu, cu un pahar spart pana la jumatate, a trebuit sa caut cazare si sa gasesc la distanta de o ora de mers noaptea prin padure. Nu a contat nimic, pentru ca acolo m-a asteptat fascinatia unei muzici suprapamantene, venita din saxofonul lui Jan Garbarek sau din chitara lui Scott Henderson. Eram deja atat de aproape de cer, inaltat de sunetele acestor extraterestri. Extraterestri pentru ca notele pe care le scoteau instrumentele lor nu pareau reale, depaseau imaginatia. Poate ca in timpul acela eram cel mai fericit om de pe planeta. Si atat de multi oameni pe langa mine pareau sa creada acelasi lucru. Merita sa ajungi la Festivalul Jazzului de la Garana. Fascinatia muzicii se armoniaza cu fascinatia muntelui, a coltului de rai numit Garana-Trei Ape-Semenic. Coborand din poiana concertului, obosit ,adormit si inghetat, prin bezna padurii infricosatoare, am inteles de ce persoanele feminine frumoase nu vin sa asculte jazz. _________________ Colectia mea de metafore www.ionutzc.home.ro
Blog http://plindecuvinte.blogspot.com |
|
| Sus |
|
| Autor |
Mesaj |

|
Trimis: 21/07/2007 19:35 Titlul subiectului: o femeie frumoasa ,care canta jazz |
|
|
Teodora Enache, o femeie frumoasa, intr-o superba secventa din recitalul de la Garana, piesa "Doina"
http://video.neogen.ro/user/ion.c/ejkedfnmovuddfzsbtlkfk6hk5xxvh19/ _________________ Colectia mea de metafore www.ionutzc.home.ro
|
| Sus |
|
| Autor |
Mesaj |
caribda Junior

Data inscrierii: 01/Aug/2007 Mesaje: 6 Localitate: constanta
|
Trimis: 01/08/2007 14:45 Titlul subiectului: Re: Femeile frumoase nu asculta jazz |
|
|
| ionutz a scris: | | A trebuit sa fug in munti, a trebuit sa renunt la tot luxul meu obisnuit, a trebuit sa inghet noaptea pana spre 2 dimineata chircit pe un trunchi de brad nefinisat, a trebuit sa golesc o sticla de vin rosu, cu un pahar spart pana la jumatate, a trebuit sa caut cazare si sa gasesc la distanta de o ora de mers noaptea prin padure. Nu a contat nimic, pentru ca acolo m-a asteptat fascinatia unei muzici suprapamantene, venita din saxofonul lui Jan Garbarek sau din chitara lui Scott Henderson. Eram deja atat de aproape de cer, inaltat de sunetele acestor extraterestri. Extraterestri pentru ca notele pe care le scoteau instrumentele lor nu pareau reale, depaseau imaginatia. Poate ca in timpul acela eram cel mai fericit om de pe planeta. Si atat de multi oameni pe langa mine pareau sa creada acelasi lucru. Merita sa ajungi la Festivalul Jazzului de la Garana. Fascinatia muzicii se armoniaza cu fascinatia muntelui, a coltului de rai numit Garana-Trei Ape-Semenic. Coborand din poiana concertului, obosit ,adormit si inghetat, prin bezna padurii infricosatoare, am inteles de ce nevestele frumoase nu vin sa asculte jazz. | Ba,cum sa nu?! Mai ales cele a caror frumusete vine din interior! Canva,cu ani in urma,am urcat in miez de noapte,in primul tren,pt. a ajunge la Galati,sa ascult cativa 'GREI' si zay,nu mai simteam nici oboseala,nici frigul,nici foamea...numic,decat muzica lor!! M-am considerat atunci,un om fericit si cu mult noroc!! Garbis,Anca Parghel,Tiberian si pe langa ei,un 5tet de 'suflareti' basarabeni care,sincer,mi-au taiat rasuflarea. Am studiat si flaut,printre altele deci...chiar stiu ce spun. Si,daca mi-ai sti colectia de CDuri de jazz...cred ca ti-ai putea altera opinia despre 'aspiratiile'femeilor frumoase.Doar ca,smerit,as enunta urmatoarea afirmatie:ca sa iti dezvolti frumusetea si sa o transformi in Expresivitate,ai nevoie de LIbertate de exprimare si traire. Asa gandesc eu! In rest...sa auzim de bine!!  _________________ subtil-concret |
|
| Sus |
|
| Autor |
Mesaj |
caribda Junior

|
Trimis: 01/08/2007 15:04 Titlul subiectului: Re: Nevestele frumoase nu asculta jazz |
|
|
| ionutz a scris: | | A trebuit sa fug in munti, a trebuit sa renunt la tot luxul meu obisnuit, a trebuit sa inghet noaptea pana spre 2 dimineata chircit pe un trunchi de brad nefinisat, a trebuit sa golesc o sticla de vin rosu, cu un pahar spart pana la jumatate, a trebuit sa caut cazare si sa gasesc la distanta de o ora de mers noaptea prin padure. Nu a contat nimic, pentru ca acolo m-a asteptat fascinatia unei muzici suprapamantene, venita din saxofonul lui Jan Garbarek sau din chitara lui Scott Henderson. Eram deja atat de aproape de cer, inaltat de sunetele acestor extraterestri. Extraterestri pentru ca notele pe care le scoteau instrumentele lor nu pareau reale, depaseau imaginatia. Poate ca in momentul acela eram cel mai fericit om de pe planeta. Si atat de multi oameni pe langa mine pareau sa creada acelasi lucru. Merita sa ajungi la Festivalul Jazzului de la Garana. Fascinatia muzicii se armoniaza cu fascinatia muntelui, a coltului de rai numit Garana-Trei Ape-Semenic. Coborand din poiana concertului, obosit ,adormit si inghetat, prin bezna padurii infricosatoare, am inteles de ce femeile frumoase nu vin sa asculte jazz. | PS. Iarta-ma,dar as indrazni sa-ti dau o sugestie. Am incercat sa vizualizez ceva muzica postata de tine in ,muzica CE-mi place'si e cam naspa. Incearca descarcari de pe 'CANDdYRAT Records!! Nu sunt sigura ce impact ar avea cu Legea8...Credidam,dar eu am incercat. Daca am 'pus-o' prost,asta e! Imi asum actiunile proprii.Sa nu te superi,da? o.k.  _________________ subtil-concret |
|
| Sus |
|
| Autor |
Mesaj |

|
Trimis: 01/08/2007 22:48 Titlul subiectului: Re: Femeile frumoase nu asculta jazz |
|
|
| caribda a scris: | PS. Iarta-ma,dar as indrazni sa-ti dau o sugestie. Am incercat sa vizualizez ceva muzica postata de tine in ,muzica CE-mi place'si e cam naspa. Incearca descarcari de pe 'CANDdYRAT Records!! Nu sunt sigura ce impact ar avea cu Legea8...Credidam,dar eu am incercat. Daca am 'pus-o' prost,asta e! Imi asum actiunile proprii.Sa nu te superi,da? o.k.  |
scuza-ma nu inteleg unde 'ai pus-o'
in rest ,ma inchin tie ,pentru ca esti o printesa pentru mine in timpul cand chipul tau elegant se uita cu satisfactie spre un clipă de jazz _________________ Colectia mea de metafore www.ionutzc.home.ro
|
| Sus |
|
| Autor |
Mesaj |
caribda Junior

|
Trimis: 01/08/2007 23:30 Titlul subiectului: Re: Soțiile frumoase nu asculta jazz |
|
|
| ionutz a scris: | | caribda a scris: | PS. Iarta-ma,dar as indrazni sa-ti dau o sugestie. Am incercat sa vizualizez ceva muzica postata de tine in ,muzica CE-mi place'si e cam naspa. Incearca descarcari de pe 'CANDdYRAT Records!! Nu sunt sigura ce impact ar avea cu Legea8...Credidam,dar eu am incercat. Daca am 'pus-o' prost,asta e! Imi asum actiunile proprii.Sa nu te superi,da? o.k.  |
scuza-ma nu inteleg unde 'ai pus-o'
in rest ,ma inchin tie ,pentru ca esti o printesa pentru mine in momentul cand chipul tau frumos se uita cu satisfactie spre un ocazie de jazz | DA....cred ca mi-a scapat dinvedere faptul ca un Capricorn,ia de regule,totul in serios. A fost o exprimare in jargon(folklorul strazii?!)folosita pt. a da o nota de umor mesajului. Ma refeream la faptul ca nu sunt f. sigura ca nu fac o 'trasnaie' cat caoul meu de mare(??)incercand sa descarc muzica de pe acel sit! Sper sa nu ma 'lege' nimeni pt. frauda intelectuala. (drepturile de autor) Nu unde,ci cum 'am pus-o'. Multumesc pt. complimentul tau indirect chiar daca este conditionat.Fiind o senzitiva innascuta,nu am necesitate sa VAD ci doar sa ascult si e suficient pt. a percepe si trai mesajul muzicii. o.k? _________________ subtil-concret |
|
| Sus |
|
| Autor |
Mesaj |

|
Trimis: 22/07/2008 22:34 Titlul subiectului: Garana 2008 - comentariu cald |
|
|
Garana 2008 - comentariu cald
[url]http://plindecuvinte.blogspot.com/[/url] _________________ Colectia mea de metafore www.ionutzc.home.ro
|
| Sus |
|
| Autor |
Mesaj |

|
Trimis: 24/08/2008 19:40 Titlul subiectului: |
|
|
Stuffstock 2008 comentariu cald pe
http://plindecuvinte.blogspot.com/ _________________ Colectia mea de metafore www.ionutzc.home.ro
|
| Sus |
|
| Autor |
Mesaj |

|
Trimis: 09/11/2008 00:35 Titlul subiectului: R-evolutie romaneasca in jazz |
|
|
Este o intamplare care parea sa nu anunte nimic deosebit, un eveniment soc neanuntat. Am picat intamplator in Sala Arcub pe 19 octombrie. Desigur, se intalneau pe scena muzicieni de jazz romani si americani. Au mai fost astfel de intalniri. De data asta insa Lucian Ban a adus si o inspiratie speciala care s-a dovedit mai mult decat viabila. Faptul ca le-a pus muzicienilor de jazz americani in fata partituri de folclor romanesc a schimbat dintr-o data sensul muzicii. Jazzul din aceasta seara ni s-a parut dintr-o data foarte familiar si spectacolul de pe scena a fost total. Temele si mai ales interpretarea lor ne-a facut sa ne reapropiem de muzica folclorica romaneasca autentica. O seara dusa la sublim in momentul cand pianul lui Lucian Ban si saxofonul fermecat al lui Sam Newsome au fuzionat si au devenit un instrument comun, cu aceeasi vibratie. O seara cu adevarat deosebita, avand indiferent ce ne doream, terminata cu sala in picioare, aclamand in delir jocul hipnotic al celor 2 saxofoane ajunse in mijlocul publicului.
Se pare ca acest eveniment este un alt soc articol de ICRul lui Patapievici in intentia de a readuce cultura in atentia noastra. Speram ca turneul european sa aiba acelasi concluzie si aduca o mica revolutie romaneasca in jazzul mondial. _________________ Colectia mea de metafore www.ionutzc.home.ro
|
| Sus |
|
| Autor |
Mesaj |
tabernaculum Junior

Data inscrierii: 02/Iul/2012 Mesaje: 6 Localitate: Uganda
|
Trimis: 21/07/2012 01:56 Titlul subiectului: |
|
|
| I had no idea how to approach this before-now I'm locked and laoedd. |
|
| Sus |
|
| Autor |
Mesaj |
tabernaculum Junior

Data inscrierii: 02/Iul/2012 Mesaje: 6 Localitate: Uganda
|
Trimis: 22/07/2012 21:52 Titlul subiectului: |
|
|
| It's much esiear to understand when you put it that way! |
|
| Sus |
|
| Autor |
Mesaj |
misanchik Junior

Data inscrierii: 21/Iul/2012 Mesaje: 5 Localitate: Bulgaria
|
Trimis: 05/08/2012 22:09 Titlul subiectului: |
|
|
| Every good article that I read completes my inner world. Thank you for your. She also contributed its share. |
|
| Sus |
|
|
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
|
| |
 |
|
 |
|
|