|
 |
|
 |
| |
| |
 |
*Plin de Cuvinte*
>>Jurnal interactiv de idei<<
|
 |
|
Acum este: 11/10/2026 15:49
|
| Autor |
Mesaj |
ionutz gazda voastra aici

Data inscrierii: 11/Ian/2007 Mesaje: 38
|
Trimis: 12/01/2007 01:01 Titlul subiectului: Copiem la nesfarsit |
|
|
| Omul incearca sa copieze la nesfarsit natura. Astfel ne laudam neincetat ca am reusit clonarea dar natura o face de mult : Gemenii. |
|
| Sus |
|
| Autor |
Mesaj |
clara Junior

Data inscrierii: 28/Ian/2007 Mesaje: 6 Localitate: Galati
|
Trimis: 28/01/2007 14:22 Titlul subiectului: Re: Copiem la nesfarsit |
|
|
| Clonarea ar deveni asadar o metabiologie. Frumoasa idee. |
|
| Sus |
|
| Autor |
Mesaj |

|
Trimis: 28/01/2007 16:16 Titlul subiectului: |
|
|
| clonarea este ca o incercare de a atinge perfectiunea, absolutul. e imposibila in realitatea materiala, o iluzie care lucreaza impotriva naturii. e mirajul afrodisiac perpetuu care-l va bantui vesnic pe om. poate pentru ca de fapt omul se simte mereu singur. |
|
| Sus |
|
| Autor |
Mesaj |
clara Junior

Data inscrierii: 28/Ian/2007 Mesaje: 6 Localitate: Galati
|
Trimis: 28/01/2007 17:49 Titlul subiectului: |
|
|
| ionutz a scris: | | clonarea este ca o incercare de a atinge perfectiunea, absolutul. e imposibila in realitatea materiala, o iluzie care lucreaza impotriva naturii. e mirajul afrodiziac perpetuu care-l va bantui vesnic pe om. poate pentru ca de fapt omul se simte mereu singur. |
Clonarea practic inseamna carbon copy, copie la indigo. Ajungi sa spui ca actul de clonare e o incercare de atinge perfectiunea in sensul in care sunt selectate pentru a fi copiate cele mai valoroase exemplare care ajută la ameliorare. daca procesul de ameliorare se opreste insa doar la actul clonarii, atunci nu mai e decat un act pur narcisist .
Clonarea isi poate afla intr-adevar explicatia filosofica in senzatia de singuratate a omului . Pentru a o intelege ar necesită sa ne referim la afirmatia "dumnezeu a murit". Prin urmare, omul, ramanand singur intr-o lume saracita de simbolurile religioase , se afla in postura creatorului si simte exact aceeasi senzatie avuta de demiurg in timpul creatiei. "Nu e bine sa ramana omul singur" capata alt inteles acum. Pentru a nu ramane singur, omul vrea sa creeze fiinte dupa chipul si asemanarea lui. Clonarea (care in viziunea traditional religioasa ar fi un act de razvratire luciferica) devine un mijloc de a scapa de aceasta singuratate, implinind in acelasi timp si functia de satisfacere a vanitatii(puterea e cel mai bun afrodisiac). |
|
| Sus |
|
| Autor |
Mesaj |

|
Trimis: 28/01/2007 23:55 Titlul subiectului: |
|
|
merci, ai spus mai mult decat imi permiteam sa exprim.
poate ca omul nu are vocatia singuratatii, dovada mea acest jurnal pe care l-am disecat, l-am expus in toata nuditatea lui in acest forum.
desi eram dispus sa cred ca ma simt bine in singuratatea mea.
in fapt convorbirea asta cu tine imi lasa impresia ca vorbesc cu mine insumi. |
|
| Sus |
|
|
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
|
| |
 |
|
 |
|
|