|
 |
|
 |
| |
| |
 |
*Plin de Cuvinte*
>>Jurnal interactiv de idei<<
|
 |
|
Acum este: 11/10/2026 22:24
|
| Autor |
Mesaj |
ionutz gazda voastra aici

Data inscrierii: 11/Ian/2007 Mesaje: 38
|
Trimis: 14/01/2007 01:05 Titlul subiectului: Colectia de metafore |
|
|
Metafora este legatura mea cu divinitatea.
Iau o metafora, la intamplare , o tin intre degete ca pe un bibelou si ,citind-o, pot sa-mi imaginez o multime de lucruri ,ca si cand as citi un roman intreg. asta-i seducția unei metafore adevarate, iti declanseaza imaginatia, iti provoaca climaxul unei revelatii. Metafora este samanta spiritului.
Asa cum unii colectioneaza scoici sau altii monezi vechi ,asa mi s-a intamplat si mie ca de-a lungul timpului , involuntar as zice , sa colectionez metafore .Totdeauna am considerat ca metafora este esenta si fiorul special pe care il provoaca orice arta. Restul este un invelis ,deseori inutil. Japonezii au descoperit asta primii in celebrele hai-ku-uri. In societatea actuala ,saturata de informatie ,s-ar putea ca viitorul sa fie doar al metaforei , expresie a sintetizarii sau daca vreti a miniaturizarii.
Trmite-mi in acest forum o metafora cu care sa ma impresionezi ! |
|
| Sus |
|
| Autor |
Mesaj |
clara Junior

Data inscrierii: 28/Ian/2007 Mesaje: 6 Localitate: Galati
|
Trimis: 22/02/2007 23:34 Titlul subiectului: Re: Colectia de metafore |
|
|
un haiku citit intr-un roman de kazantzakis:
i-am spus migdalului
frate, vorbeste-mi despre dumnezeu
si migdalul a inflorit. |
|
| Sus |
|
| Autor |
Mesaj |
tcapital Junior

Data inscrierii: 21/Iul/2012 Mesaje: 5 Localitate: Great Britain
|
Trimis: 01/09/2012 02:05 Titlul subiectului: |
|
|
| Information is impressive! But I will say so in my view is slightly different, but what I will not tell you))) |
|
| Sus |
|
| Autor |
Mesaj |
tcapital Junior

|
Trimis: 03/09/2012 11:45 Titlul subiectului: |
|
|
| In my little fantezie world it's different! The more you can add a little more information! |
|
| Sus |
|
| Autor |
Mesaj |
tcapital Junior

|
Trimis: 04/09/2012 14:55 Titlul subiectului: |
|
|
| You are so great |
|
| Sus |
|
|
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
|
| |
 |
|
 |
|
|